Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć mladima
  • 16.05.2024. 10:30

Otvoren javni poziv za JLS za potpore mladim poljoprivrednicima za stanovanje

Ovom potporom želi se doprinijeti odluci mladih obitelji koje se bave poljoprivredom da ostanu živjeti u ruralnom području i proizvoditi hranu, te pružati usluge svog poljoprivrednog gospodarstva u tom području

Foto: Maja Celing Celić
  • 4.448
  • 256
  • 0

Objavljen je Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstava iz Programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. vrijedan jedan milijun eura, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ističu kako zahtjev mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave koje su donijele program potpore za unapređenje stanovanja mladih obitelji i koje su u svojim proračunima za 2024. godinu osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu. JSL mogu podnijeti najviše jedan Zahtjev, stoji u tekstu Javnog poziva.

Omogućeno je to za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje. Ovom potporom želi se doprinijeti odluci mladih obitelji koje se bave poljoprivredom da ostanu živjeti u ruralnom području i proizvoditi hranu, te pružati usluge svog poljoprivrednog gospodarstva u tom području.

Krajnji primatelji su, naglašavaju, mladi poljoprivrednici koji su zadovoljili uvjete propisane u programima jedinica lokalne samouprave za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji na selu te koji zadovoljavaju dodatne uvjete iz Programa:

  • upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva
  • nositelj poljoprivrednog gospodarstva nije stariji od 40 godina u godini podnošenja zahtjeva.

Iznos potpore za prihvatljive krajnje primatelje iznosi 100 posto potpore koju je krajnjem primatelju dodijelila JLS u skladu s uvjetima iz svog programa. Ako se nakon zaprimanja svih pristiglih Zahtjeva koji zadovoljavaju uvjete prihvatljivosti utvrdi da je ukupni iznos zahtjeva veći od iznosa osiguranog u Državnom proračunu za ovu namjenu, iznos potpore po korisniku razmjerno će se umanjiti, priopćili su.

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva je 30. rujna 2024. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Mladi poljoprivrednici Stanovanje Potpora za stanovanje Rok za prijavu


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Evo 7 načina kako obilježiti današnji Međunarodni dan bioraznolikosti!

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se danas, 22. 5., uz temu "Budi dio plana" i poziv na provedbu Globalnog okvira za bioraznolikost -  kojim bi se planetar...

Više [+]